image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Cetățeanul străin care și-a aruncat copilul de la etajul 4, în arest; Spune că nu-și amintește nimic

Cetățeanul străin, care recent și-a aruncat copilul de la etajul patru al unui bloc în sectorul Buiucani, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana, unde a fost adus astăzi individul. Acesta a refuzat să discute cu presa și i-a interzis și avocatului său să o facă.

Procurorul de caz, Victor Răileanu, susține că bărbatul pledează nevinovat și că nu își amintește ce a făcut din cauza unor probleme de sănătate.

„Declarații a făcut, vina nu o recunoaște, indică faptul că din cauza stării de sănătate nu-și aduce aminte ce s-a întâmplat la data de 4 iulie, în intervalul de timp 20:00-21:00. Dumnealui indică faptul că nu era conștient, respectiv, doar o expertiză psihiatrică de către medicii specialiști va spune dacă dumnealui a acționat cu discernământ sau nu. A fost aplicat demersul privind aplicarea măsurii de arest preventiv pentru 30 de zile, în cadrul ședinței au fost expuse argumentele care stau la baza acestui demers”, a precizat procurorul.

Avocatul acestuia, Veaceslav Nemerenco, s-a eschivat de la întrebările jurnaliștilor.

„Nu am împuternicire să fac declarații. Asta-i tot. Dați-mi voie să trec”, le-a spus avocatul Veaceslav Nemerenco jurnaliștilor.

Amintim că tragedia s-a întâmplat luni seara, în sectorul Buiucani al capitalei. Poliția a fost sesizată de un trecător despre faptul că un copil zace la sol. La fața locului, oamenii legii au stabilit că fetița de trei luni se afla acasă cu tatăl său, care, din motive necunoscute, a aruncat-o de la etaj. Acum, bărbatul riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

jurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: