image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu: „Putin nu se va opri dacă nu va fi oprit, iar costurile vor fi mult mai mari pentru toți”

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că Putin nu se va opri dacă nu va fi oprit. Și dacă Putin nu va fi oprit, costurile vor fi mult mai mari pentru toți. Bineînțeles, Ucraina face sacrificiul suprem”, afirmă Maia Sandu, într-un interviu pentru presa română.

„Dacă Kremlinul nu este oprit, atunci cu toții vom suporta costuri mult mai mari. Și este în interesul tuturor, nu doar în interesul Ucrainei și în interesul Republicii Moldova, ca Ucraina să câștige acest război, să fie ajutată. Acum și eu contez și cred în unitatea lumii democratice și sper că Ucraina va obține în continuare tot sprijinul de care are nevoie și suntem recunoscători pentru tot ajutorul pe care l-a primit până acum din partea mai multor țări. Republica Moldova încearcă să ajute cum poate, inclusiv antrenând geniști din Ucraina, oferind sprijin, bineînțeles, unui număr mare de refugiați care au ales să rămână în Republica Moldova, oferind sprijin umanitar și promovând cauza victoriei Ucrainei în lume. Pentru că de fiecare dată când am ocazia, vorbesc despre nevoia de a sprijini Ucraina”, a declarat președinta Maia Sandu, pentru veridica.ro.

Șefa statului a fost întrebată și referitor la decizia recentă a Rusiei, de a simplifica procesul de acordare a cetățeniei ruse moldovenilor, kazahilor și belarușilor.

„Este clar că cei de la Kremlin au nevoie de carne de tun pentru a continua acest război, dar moldovenii nu vor să fie sacrificați într-un război nedrept. Am această certitudine și știu că mulți moldoveni au ales să plece din Federația Rusă în momentul în care a început această agresiune. Noi ne dorim pace pentru cetățenii noștri, oriunde s-ar afla ei, în țară sau în afara țării. Și vom continua să facem totul pentru ca să îi protejăm și pentru ca să îi informăm corect pe oameni, să poată să se protejeze de asemenea pericole”, a punctat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: