Sursele financiare alocate instituțiilor medicale publice municipale sunt destinate pentru achiziţionarea de medicamente și echipamente de protecție (mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc.).

Decizia privind distribuirea banilor a fost luată de Grupul de lucru creat în scopul gestionării mijloacelor bănești donate de agenții economici și persoanele fizice, în urma examinării necesităților instituțiilor medico-sanitare publice.

Banii acumulați au fost distribuiți după cum urmează:

- AMT Buiucani, AMT Ciocana, AMT Râşcani, AMT Botanica - câte 250 de mii de lei;

- AMT Centru - 150 de mii de lei;

- IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail",  - 100 de mii de lei;

- IMSP Spitalul municipal nr.4 - 100 de mii de lei,

- IMSP Spitalul municipal nr.1 - 100 de mii de lei;

- Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate - 50 de mii de lei pentru serviciile de transport  a lucrătorilor medicali şi 100 de mii de lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

Entitățile beneficiare de surse din contul de donații vor asigura gestionarea mijloacelor financiare conform destinației, cu prezentarea rapoartelor privind utilizarea acestora și publicarea pe pagina oficială a Primăriei.

De menţionat că soldul rămas pe contul Primăriei Chişinău, din donaţiile oferite de cetăţeni, este de circa 600 de mii de lei.

Contul bancar pentru donații rămâne în continuare deschis. Cetăţenii și agenții economici pot dona în continuare bani pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, inclusiv prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice „Mpay".