image
Sursa foto: Profimedia

Tribunalul din Barcelona a anunțat decizia luată în privința lui Dani Alves

Dani Alves, acuzat de viol, va rămâne în arest preventiv în Spania, după ce recursul său a fost respins, marţi, de către Tribunalul din Barcelona, din cauza "unui risc ridicat de a părăsi ţara".

"Tribunalul confirmă arestul preventiv şi respinge recursul prezentat de apărare", a indicat un comunicat publicat de autorităţile judiciare din Catalonia.

Tribunalul a invocat "riscul ridicat de a părăsi ţara" de către acuzat, coroborat cu "pedeapsa mare care îi poate fi aplicată în acest caz" şi ca urmare a mijloacelor financiare "care i-ar putea permite să părăsească Spania în orice moment pentru a fugi în Brazilia de unde nu ar putea fi extrădat".

Fotbalistul brazilian Dani Alves a fost reţinut la Barcelona în cadrul unei anchete pentru o presupusă agresiune sexuală, fiind încarcerat din data de 20 ianuarie.

Pe 10 ianuarie, tribunalul din Barcelona a anunţat că a deschis o anchetă pentru un presupus delict de agresiune sexuală după o plângere a unei femei, care l-a acuzat că a violat-o în discoteca Sutton din capitala catalană, în noaptea dintre 30 şi 31 decembrie.

La scurt timp după ce femeia a denunţat agresiunea sexuală, Dani Alves s-a întors în Mexic pentru a se alătura ''Pumelor'', echipa la care joacă.

Alves, 39 ani, a evoluat la FC Barcelona în perioadele 2008-2016 şi 2021-2022, iar din iulie 2022 a semnat un contract pe un an cu Pumas UNAM, care i-a reziliat înţelegerea pe 20 ianuarie.

Soția lui Dani Alves, Joana Sanz, i-a transmis fotbalistului că vrea să divorțeze, însă brazilianul a fost sfătuit de avocații săi să evite acest lucru sau să facă tot posibilul ca divorțul să nu se întâmple cât timp se află în detenție.

Potrivit publicației La Razon, fundașul dreapta a fost consiliat de avocați și aceștia l-au asigurat că totul face parte din "planul judiciar" de apărare în acest proces. El trebuie să facă tot posibilul și să o convingă pe Joana Sanz că divorțul înainte de o decizie finală îi va face rău.

În plus, soția sa ar urma să meargă și ea la tribunal, iar publicația spaniolă As susține că ea și-ar fi dat acordul să ajute cumva în acest caz. Practic, ea ar trebui să demonstreze cumva, în vizitele ei la tribunal, că are încredere în soțul ei.

Numai că, deși Joana Sanz ar dori să colaboreze, surse apropiate cuplului susțin că "relația dintre cei doi nu mai poate fi reparată". Joana Sanz i-a făcut deja o vizită lui Dani Alves la închisoare săptămâna trecută, pentru a-l întreba ce s-a întâmplat exact, însă, în timpul acelei vizite, Joana Sanz ar fi stabilit cu Dani Alves tocmai condițiile despărțirii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: