image
Sursa foto: Profimedia

Xabi Alonso abia a cucerit titlul, dar conducerea îl vede la un club uriaș: ”O să devină antrenorul lor”

Xabi Alonso (42 de ani) a fost numit antrenorul lui Bayer Leverkusen în octombrie 2022. În acest sezon, spaniolul a depășit toate așteptările și a reușit să câștige titlul în Germania, să se califice în finala Cupei și în sferturile UEFA Europa League, iar ”Farmaciștii” nu au cunoscut înfrângerea în niciun meci!

De aceea, echipe uriașe ale Europei precum Bayern Munchen și Liverpool au insistat pentru aducerea sa, după ce Thomas Tuchel și Jurgen Klopp au anunțat că vor pleca. Totuși, Xabi Alonso a declarat că va mai rămâne cel puțin un sezon la Leverkusen.

Xabi Alonso a jucat la Real Madrid vreme de cinci ani, în perioada 2009 - 2014. După retragere, spaniolul a antrenat și echipa de tineret a ”Galacticilor”, în perioada august 2018 - iunie 2019.

CEO-ul celor de la Bayer Leverkusen, Fernando Carro, a acordat un interviu spaniolilor de la As.com, iar acesta a fost întrebat în legătură cu posibilitatea ca Xabi Alonso să devină antrenorul celor de la Real Madrid. Oficialul ”Farmaciștilor” nu s-a ferit să răspundă.

”Da, este posibil ca Xabi Alonso o să devină antrenorul lui Real Madrid într-o bună zi”, a declarat Fernando Carro, citat de aceeași sursă.

Contractul lui Carlo Ancelotti cu Real Madrid expiră în vara anului 2026, exact atunci când i se termină și înțelegerea și lui Xabi Alonso cu Bayer Leverkusen. Rămâne de văzut cum vor decurge evenimentele și dacă spaniolul va deveni următorul antrenor al ”Galacticilor”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: