image
Sursa foto: Jurnal.md

Năstase, întrevedere cu ambasadorul Hogan: „Învestirea unui guvern anti-criză este imperios necesară”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek Hogan. Unul din subiectele discutate a fost declarația de intenție a Platformei DA privind asumarea unui guvern interimar și posibilitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Andrei Năstase a specificat că Platforma DA optează pentru alegeri parlamentare anticipate, care, spre regret, sunt amânate de acțiunile partidelor majoritare.

Liderul Platformei DA a reiterat necesitatea  învestirii unui guvern anti-criză, capabil să combată corupția și să pregătească desfășurarea scrutinului parlamentar care ar urma să aibă loc în condiții de maximă corectitudine. Politicianul a menționat că Republica Moldova are nevoie de un guvern pentru a relua asistența financiară externă. În lipsa unui guvern cu atribuții depline este imposibilă indexarea pensiilor, acordarea sprijinului financiar fermierilor și procurarea vaccinului anti-COVID.

Năstase a afirmat că asumarea guvernării de către Platforma DA a apărut în contextul pericolului investirii unui guvern Șor-Dodon.

La rândul său, ambasadorul Dereck J.Hogan, a menționat că rezolvarea situației politice actuale trebuie să se producă în strictă conformitate cu Constituția și să se producă în interesul suprem al cetățenilor Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: