Întrebat când a discutat ultima dată cu Plahotniuc, avocatul Igor Popa a răspuns: „Pot să vă spun și exact. Asta a fost anul ăsta, l-a sunat un avocat care îl reprezintă acolo și l-a chemat la discuție. Eu i-am spus: „Lașule, ce faci aici? De ce ai făcut mizeria asta în Moldova și m-ai certat cu Filat?”. El stătea într-o cafenea și tremura ca un șoarece și îmi spunea, jurându-se pe copiii lui, că n-a făcut asta. Și îmi spunea că până la sfârșitul anului se va întoarce în Republica Moldova și „totul va fi bine”. La asta i-am răspuns: să vedem.”

Potrivit avocatului, după fuga din RM Plahotniuc ar mai fi colindat niște țări, lucru recunoscut în cadrul întâlnirii de la Miami.

„El a spus că a vizitat România, Ucraina, că americanii vor să-l folosească pe el în nu știu ce misiuni. Niște povești de-ale lui, brașoave. El își imaginează că poate să mai facă un serviciu americanilor”, a declarat Igor Popa.

Întrebat ce a avut de discutat cu Plahotniuc și de ce s-a întâlnit cu el, fostul avocat al lui Vladimir Filat a spus: „Eu călătoresc foarte mult și am proiecte la nivel global. Când m-am întâlnit cu acest individ a fost printre altele, n-am fost pentru el.”