image
Sursa foto: jurnal.md

Numărul de troleibuze și autobuze, suplinit pentru evitarea îmbulzelii în transportul public

Primăria municipiului Chișinău informează că luni, 16 martie, transportul public din capitală va funcționa la capacitatea maximă. Astfel, la linie va fi introdus tot efectivul de autobuze și troleibuze de care dispun regiile municipale de transport.

Măsura este luată de municipalitate pentru a evita îmbulzirea călătorilor în unitățile de transport, micșorarea aglomerării în stații, dar și pentru putea fi păstrată distanța recomandată, de cel puțin un metru între persoane.

De asemenea, autoritățile au dispus ca troleibuzele și autobuzele să nu depășească capacitatea de 60 la sută de îmbarcare, iar pentru microbuze a fost stabilită limita de 10-15 persoane.

În context, primarul general, Ion Ceban a solicitat ca șoferii și taxatorii să poarte măști și mănuși de protecție și a solicitat să fie raportat orice caz de nerespectare a instrucțiunilor de protecție.

Pentru ziua de luni, programul de circulație a transportului public a fost stabilit între orele 06:00 -21:00, ulterior va fi instituit regim special.

Traficul rutier va fi monitorizat pe parcursul zilei de luni, 16 martie, curent, iar programul de circulație a transportului public pasageri pentru zilele următoare, se va decide la ședința Comisiei situațiilor excepționale care va avea loc mâine la ora 16:30.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: