image
Sursa foto: jurnal.md

Ziua Națională a Vinului, inaugurată: Peste 80 de vinării din țară vă așteaptă în centrul capitalei (FOTO)

Cea mai importantă sărbătoare în sectorul vitivinicol a fost inaugurată. Ziua Națională a Vinului, marcată tradițional în primul weekend al lunii octombrie, se desfășoară, după 2 ani de pauză, în Piața Marii Adunări Naționale.

În acest an, peste 80 de vinării din țară și-au dat întâlnire în centrul capitalei, unde a fost amenajat un orășel al vinului, pentru a celebra perpetuarea tradițiilor și calitatea excelentă a vinurilor autohtone.

„Mă bucur să sărbătorim împreună Ziua Națională a Vinului. Îmi exprim respectul și admirația pentru munca celor care lucrează în acest domeniu. Am fost foarte mândri atunci când un vin moldovenesc a fost desemnat cel mai bun vin de pe mapamond, într-o competiție cu 5000 de vinuri din toată lumea. Suntem foarte mândri că Republica Moldova este cea mai premiată țară din Europa de Est. Suntem foarte mândri să știm că doar într-un singur an, companiile au fost premiate cu 1200 de medalii, dintre care aproape jumătate au fost medalii de aur. Aceasta este dovada calității muncii și a talentului viticultorilor noștri”, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la ceremonia de inaugurare.

Cea de-a XXI-a ediție este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID Moldova.

Ziua VinuluiZiua Vinului
Ziua VinuluiZiua Vinului
Ziua VinuluiZiua Vinului
Ziua VinuluiZiua Vinului
Ziua VinuluiZiua Vinului
Ziua VinuluiZiua Vinului
Ziua VinuluiZiua Vinului

Noutăţile partenerilor

comentarii: