image
Sursa foto: Getty Images

Promisiunea făcută de Leo Messi celor trei fii ai săi după ce a spus adio Barcelonei

Leo Messi s-a despărțit de Barcelona, dar speră că va fi doar una temporară - de aceea, a făcut o promisiune la conferința de presă organizată astăzi pe Camp Nou.

Argentinianul a venit însoțit de familie la acest eveniment la care nimeni nu se aștepta. Iar în timpul discursului de adio, Messi a rostit câteva cuvinte care au atras atenția:

”Probabil voi fi plecat câțiva ani, dar ne vom întoarce. Am făcut și o promisiune copiilor mei.

Familia mea s-a atașat de Barcelona, ne simțim minunat aici. Acum trebuie să plecăm.

Am petrecut mulți ani aici, am venit când eram un puști de 13 ani, apoi am stat aici cu soția și cu cei trei copii catalano-argentinieni de atâta timp. Barcelona este casa noastră”, a spus Messi în lacrimi.

Fotbalistul a dat de înțeles că nu va sta mult timp departe de orașul în care practic a crescut și el, și copiii lui.

De altfel, un apropiat al familiei a dezvăluit că Thiago, Mateo și Ciro nu ar vrea să plece de la Barcelona și de aceea tatăl lor le-a promis public că se vor întoarce deoarece sunt ”catalano-argentinieni”.

Asta chiar dacă Leo Messi ar putea schimba acum casa cu una de la Paris și poate una la Miami după aceea.

Lionel Messi (34 de ani) a părăsit Barcelona după șaptesprezece sezoane petrecute la echipa mare a clubului catalan.

Deși atât fotbalistul, cat și președintele grupării de pe Camp Nou credeau că vor rezolva problema noului contract, aceștia au acceptat, în cele din urmă, faptul că nu există o soluție viabilă.

După ce clubul a anunțat oficial că se află în imposibilitatea de a-i oferi un nou contract lui Messi, mai mulți fani ai Barcelonei și-au imaginat un scenariu în care argentinianul ar fi ales să joace gratis pentru clubul care i-a schimbat viața la treisprezece ani, atunci când l-a luat de la academia lui Newell's Old Boys.

Jurnalistul Raj Chohan a explicat pe Twitter faptul că Barcelona tot nu îl putea înregistra pe Messi, chiar și în condițiile de mai sus, deoarece plafonul salarial impus de liga spaniolă era în continuare depășit.

"Doar pentru a clarifica ceva legat de Messi jucând gratis la Barcelona: rația venituri-salarii a clubului este în prezent pe la 115%. Chiar și fără salariul lui Messi, aceasta ar fi tot în jur de 95%. Plafonul salarial impus de La Liga este de 70%. Așadar, chiar dacă Messi ar fi jucat pe gratis, Barcelona tot nu putea să îl înregistreze", a explicat jurnalistul.

În cadrul conferinței de presă susținute duminică de către argentinian pe Camp Nou, sextuplul câștigător al Balonului de Aur a fost întrebat cum crede că se va descurca fostul său club fără el.

"Mai mulți jucători vor continua să vină. Fotbaliștii vin și pleacă. Așa cum a spus și Laporta, clubul este mereu mai important decât oricine. La început, va fi ciudat, dar oamenii se vor obișnui. Au venit fotbaliști foarte buni, Barcelona are un lot grozav și toate sunt la locul lor", a răspuns Messi.

În această perioadă de transferuri, Barcelona a realizat patru mutări: Memphis Depay (27 de ani), Sergio Aguero (33 de ani), Emerson (22 de ani) și Eric Garcia (20 de ani).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: