image
Sursa foto: Getty Images

Probleme în Cehia: S-a întrerupt fotbalul din nou din cauza coronavirusului

Cazurile de coronavirus din Cehia au explodat, așa că Guvernul de la Praga a decis să ia măsuri urgente.

Astfel, fotbalul s-a întrerupt timp de două săptămâni, începând de astăzi.Cehia, prin vocea ministrului sănătății, Roman Prymula, a decretat din nou stare de urgență, după ce a mai existat una care a ținut două luni, din cauza pandemiei de coronavirus. Atunci frontierele au fost închise, dar acum vor rămâne deschise.

În jur de 4.500 de noi cazuri de infectări cu COVID-19 se înregistrează zilnic în Cehia, ceea ce înseamnă cifer record, având în vedere numărul total al populației (10,7 milioane de locuitori, aproape jumătate din populația României).

Asta după ce Cehia a fost una dintre țările care au ținut cel mai bine sub control pandemia. Cehia s-a numărat printre primele ţări din Europa unde a fost impusă purtarea măştilor în majoritatea locurilor publice, au fost închise şcolile și magazinele.

Potrivit experților, citați de CNN, totul s-a întâmplat din cauza unei relaxări prea rapide a restricțiilor, o oboseală a societății la respectarea regulilor și ineficiența programului de testare, depistare și izolare a bolnavilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: