image
Sursa foto: Jurnal.md

Atenție, transportatori! 100 de camioane staționează la PTF Sculeni pe sensul de ieșire din țară

La această oră, la postul vamal de frontieră Sculeni staționează circa 100 camioane ce urmează să treacă formalitățile vamale, pe sensul de ieșire din țară.

Serviciul Vamal al Republcii Moldova infomrează, într-o postare pe canalul său oficial de Telegram, că la această oră în posturile vamale de frontieră Leușeni și Costești se atestă un flux minim de camioane la ieșire din țară.

Din acest considerent, transportatorii și conducătorii auto, care intenționează să pornească la drum, sunt îndemnați să opteze pentru traversarea prin aceste posturi vamale în scopul optimizării timpilor de traversare.

Totodată, Serviciul Vamal recomnadă transportatorilor de mărfuri înainte de a porni la drum să consulte pagina web a instituției, rubrica „Traficul online în posturile vamale de frontieră” și să opteze pentru traversarea prin acel post unde sunt mai puține mijloace de transport.

Reamintim că postul vamal de frontieră Sculeni, sensul de ieșire din Republica Moldova este în proces de reconstrucție/modernizare. Astfel, conform datelor zilnice privind capacitatea de procesare a camioanelor ce traversează prin postul vamal de frontieră Sculeni, pe sensul ieșire din țară, este de 100-120 camioane.

comentarii: