image
Sursa foto: adevarul.ro

Deputat român, despre coaliția PD-PSRM: „Să nu uităm că Filip s-a întâlnit cu lideri PSD înainte de a semna acordul”

„În plină criză epidemiologică, la Chișinău se oficializează majoritatea PSRM-PD, care vor forma o coaliție de guvernare”, afirmă deputatul PNL Matei Dobrovie, punctând că liderul PD, Pavel Filip, s-a întâlnit cu importanți lideri PSD la București înainte de semnarea acordului cu socialiștii.

„PD nu mai este partidul de odinioară. Jumătate din membrii partidului au părăsit formațiunea și au fondat un nou partid denumit ”Pro-Moldova” despre care se bănuiește că ar fi controlat de Plahotniuc, având în vedere că finul lui Adrian Candu este principalul lider al acestuia. SUA, cel mai important partener de dezvoltare al Republicii Moldova, au dat un semnal clar că nu văd cu ochi buni virajul politicii externe și mai mult spre Rusia. Săptămâna trecută ambasadorul american la Chișinău a avut o întâlnire cu conducerea PD pe acest subiect, încercând, probabil, să se asigure că politica externă a R. Moldova va rămâne orientată spre Vest. Simpatiile PSRM față de Putin și Rusia sunt arhicunoscute. Ori, o coaliție cu PD îi va oferi lui Dodon întreaga legitimitate politică să continue o politică externă orientată mai degrabă spre Uniunea Eurasiatică, decât spre UE”, susține Matei Dobrovie.

„Să nu uităm că Pavel Filip s-a întâlnit la București cu importanți lideri PSD înainte de a semna acordul cu socialiștii lui Dodon. Frăția dintre PSD și PD rămâne și se extinde și la cea cu pro-rușii de la PSRM, după cum a arătat vizita făcută de Ion Ceban primarilor PSD de sectoare din București. Iar oamenii lui Plahotniuc din Pro Moldova par să se fi inspirat la nume de la partidul lui Victor Ponta, un alt bun prieten al oligarhului fugar”, a mai punctat deputatul PNL.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: