image
Sursa foto: jurnal.md

Echipa Moldovei – deținătoarea trofeului Chișinău Media Cup 2023

Formația cronicarilor sportivi din R. Moldova a cucerit trofeul principal al Turneului internațional Chișinău Media Cup 2023, ce s-a desfășurat în perioada 19-20 mai a.c., pe stadionul FMF, amplasat în Parcul „La Izvor” din capitală. În cadrul competiției, aflată la a II-a ediție, au concurat 6 formații de jurnaliști, fiind vorba de selecționatele României, Armeniei, Poloniei, Israelului și Moldovei, precum și de echipa unificată a Africii.

Turneul s-a derulat în conformitate cu sistemul olimpic (fiecare formație a jucat cu fiecare), iar cele mai bune patru echipe au disputat finala mare și respectiv cea mică, pentru medaliile de bronz. În meciul său inaugural la această competiție de prestigiu, lotul Moldovei (cu Vladimir Horoșilov, Oleg Istrati, Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Alex Luca, Alexandru Russu, Ion Anușca, Ion Fuștei, Serghei Ursul, Dumitru Antoceanu, Cristian Jardan, Sergiu Carauș și Eduard Ciobanu în componență) s-a confruntat cu redutabila reprezentativă a Armeniei. Partida a purtat un caracter extrem de echilibrat, tricolorii reușind să se impună în timpul adăugat, grație golului înscris de la marginea careului de Eduard Ciobanu, scor final 1-0.

jurnal.mdjurnal.md

Purtați de valul entuziasmant al victoriei obținute in extremis, jucătorii noștri a pierdut un pic din concentrare și au cedat în meciul următor, disputat în compania selecționatei României: 2-4. Astfel, pentru a putea spera la ocuparea unui loc pe podiumul de premiere, în următoarele partide jurnaliștii din R. Moldova aveau nevoie doar de victorii. Punct ochit, punct lovit: conaționalii noștri au învins, rând pe rând, reprezentativele Africii (3-1), Poloniei (6-0) și Israelului (2-0), accesând în mod magistral în finala mare, unde au dat piept cu naționala României, o echipă închegată, dinamică și extrem de tehnică.

jurnal.mdjurnal.md

Însă înainte de meciurile contând pentru distribuția medaliilor, deliciul publicului l-a constituit amicalul dinte echipa Real Artist și cea a Primăriei mun. Chișinău, care a excelat printr-o mulțime de goluri și multitudine de faze care mai de care mai spectaculoase și s-a încheiat cu un „frățesc” 4-4.

jurnal.mdjurnal.md

Vă prezentăm rezultatele celorlalte meciuri ale celor două zile de sărbătoare a sportului, desfășurate pe malul lacului din Parcul „La Izvor”: (19 mai) Polonia - Israel 4-1, İsrael - Armenia 1-2, Africa Team - România 0-8, Israel - Africa Team 2-0, Polonia - Armenia 5-6, România - Polonia 2-0, (20 mai) Armenia - Africa Team 5-0, İsrael - România 0-0, Africa Team - Polonia 2-4, Armenia - România 2-2.

jurnal.mdjurnal.md

În partida pentru locul 3 premiant, Polonia a surclasat cu 3-1 Armenia, asta după ce caucazienii au deschis scorul în debutul meciului și au mai avut o bară. Însă treptat polonezii au preluat aproape în totalitate inițiativa (1-1 la pauză), câștigând fără drept de apel. Cu același scor, în marea finală echipa Moldovei a învins selecționata României, după un meci plin de suspans, cu scântei. În prima repriză cronicarii noștri sportivi au marcat de două ori, partea a doua a partidei derulându-se în tentativele insistente ale oaspeților de a se revanșa, lucru care le-a reușit doar parțial, când au reușit să reducă din handicap cu o lovitură de la distanță (2-1). Iar cu 3 minute până la fluierul final moldovenii au mai punctat o dată, stabilind scorul final (3-1), adjudecându-și într-un stil de zile mari mult râvnitul trofeu!

La ceremonia festivă de premiere au luat cuvântul Plamen Milanov, președintele de onoare a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS), Serghei Butelschi, secretarul general al Federației Moldovenești de Fotbal, Eduard Ciobanu, președintele APSM, ș.a. De remarcat că parteneri și sponsori ai acestui proiect fotbalistic au fost Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS), sponsorul general al APSM, Primăria municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, Federația Moldovenească de Fotbal, companiile FPC Bioprotect SRL, Invitro Diagnostics, David’s Capital, Dulcinella, Apriori Wine, Trigor AVD, Codru ST, Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”, Joma Moldova, Geosport, Spitalul Repromed, Fabrica de mobilă Tandem Moldova, Centrul de Diagnostic German și Jurnal TV.

Pe final, președintele APSM, Eduard Ciobanu, și-a exprimat doleanța ca Turneul de fotbal între jurnaliști să devină unul tradițional, înmânând Cupe și medalii echipelor premiante. De asemenea, premii speciale au fost oferite celui mai bun jucător și celui mai bun portar al Turneului, ei reprezentând Polonia (Cezary Olbrycht) și respectiv România (Vincențiu Mihaiu).

jurnal.mdjurnal.md
jurnal.mdjurnal.md
jurnal.mdjurnal.md
jurnal.mdjurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: