image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Premierul desemnat Dorin Recean va cere joi votul Parlamentului pentru învestirea noului Guvern

Premierul desemnat Dorin Recean va prezenta programul de activitate și componența viitorului cabinet de miniștri în plenul Parlamentului, la ședința plenară de mâine, 16 februarie.

Biroul permanent s-a convocat astăzi și a aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen, care urmează să fie convocate în perioada 16 februarie – 2 martie.

Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați. Fracțiunea PAS deține 64 de mandate, iar reprezentanții formațiunii ai declarat anterior că vor candidatura premierului desemnat,

Precizăm că, potrivit surselor Jurnal, expertul în energetică Victor Parlicov, fost șef al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, va fi ministru al Energeticii în Guvernul Recean. Prin urmare, Ministerul pentru Infrastructură și Dezvoltare Regională ar urma să fie divizat, iar Parlicov să preia domeniul energetic.

Nicu Popescu va continua să dețină funcția de ministru de Externe, Ala Nemerenco va rămâne la Ministerul Sănătății, Anatolie Nosatâi - la Ministerul Apărării, Dumitru Alaiba - la Ministerul Economiei, Vladimir Bolea va rămâne ministru al Agriculturii, iar Rodica Iordanov - ministru al Mediului.

Amintim că Dorin Recean a fost desemnat candidat la funcția de premier de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe 10 februarie, după consultările cu fracțiunile parlamentare.

Atunci, Recean a anunțat că purcede imediat la acțiuni pe trei dimensiuni: Ordinea și disciplina din instituții, economie și securitate.

Dorin Recean are 48 de ani și a îndeplinit până acum funcția de consilier prezidențial în domeniul securității, precum și funcția de secretar general al Consiliului Suprem de Securitate. În perioada 2012-2014 a fost ministrul al Afacerilor Interne în Guvernele Filat și Leancă.

În aceeași zi, premierul Natalia Gavrilița și-a prezentat demisia ca urmare a unei ședințe ca avut loc la Președinție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: