image
Sursa foto: Telegram // IGSU

Ploaia a făcut ravagii în mai multe raioane; A fost necesară intervenția angajaților IGSU // FOTO

Ploile torențiale au făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați, ieri și astăzi, pentru a lichida consecințele.

Astfel, aseară, salvatorii au intervenit în localitatea Cairaclia, raionul Taraclia, pentru a tracta o ambulanță care a rămas blocată în noroi în timp ce se deplasa spre pacient. După realizarea misiunii, echipajul de medici a reușit să ajungă la pacient.

De intervenția pompierilor a fost nevoie azi-dimineață și în localitatea Bursuc, raionul Nisporeni, pentru a efectua lucrări de pompare a apei. Angajații IGSU au pompat apa din beciul și gospodăria unui cetățean.

Tot în această dimineață, salvatorii au intervenit pe strada Constantin Moruzi nr. 8 din orașul Soroca, pentru a efectuat lucrări de pompare a apei din subsolul unui case de locuit.

Amintim că, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 19-20 aprilie, a fost lansată o avertizare meteorologică cu privire la căderea precipitaților, izolat averse puternice.

Conform prognozei, există riscul formării scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale. În aceste condiții, în caz de situații excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 21 situații de risc.

ploiploi
ploiploi

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: