image
Sursa foto: Profimedia

Naționala Ucrainei a jucat primul său meci de la începerea invaziei ruse. ”Simțim că nu suntem singuri”

Echipa naţională de fotbal a Ucrainei, care nu a mai disputat niciun meci de la începutul conflictului militar de pe teritoriul său, pe 24 februarie, a învins miercuri formaţia germană Borussia Moenchengladbach cu scorul de 2-1, într-o partidă de caritate organizată în profitul victimelor conflictului, informează AFP.

Golurile ucrainenilor au fost marcate de Mykhailo Mudryk (21 de ani) în minutul 9 și Oleksandr Pikhalyonok (25 de ani) în minutul 82, respectiv Conor Noss (21 de ani).

Miile de spectatori prezenţi pe stadion au fluturat steaguri ucrainene şi s-au alăturat jucătorilor într-un mesaj de susţinere a ţării atacate de Rusia, iar toate încasările vor fi donate asociaţiilor de ajutorare a civililor ucraineni.

”Acest meci este foarte important, pentru echipa noastră şi pentru ţara noastră. Noi simţim că nu suntem singuri, lumea întreagă este alături de noi”, a spus fostul internaţional ucrainean Andrei Voronin, care a comentat meciul pentru canalul german ProSieben.

Acest meci a fost de interes pentru Ucraina şi din punct de vedere sportiv, întrucât aceasta urmează să joace calificarea la Cupa Mondială din 2022 într-o semifinală de baraj cu Scoţia pe 1 iunie, înaintea unei eventuale finale cu Ţara Galilor pe 5 iunie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: