image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon anunță despre efectuarea unei expertize a clădirii Filarmonicii, dar anticipează că va fi demolată

După ce vineri, 25 septembrie, a declarat în lipsa unei expertize, că edificiul Filarmonicii va fi demolat, azi președintele Igor Dodon a menționat că autoritățile vor lua în calcul două variante, reieșind din expertiza care va fi efectuată de experți până la finele acestei săptămâni.

„Sunt două soluții posibile, reparația edificiului care practic a ars totalmente sau demolarea și construcția acestuia din temelii”, a spus Dodon.

Totuși, acesta a anticipat că cel mai probabil va fi luată în calcul cea de-a două variantă, demolarea clădirii.

„Ministerul Culturii va lansa consultări cu mediul artistic despre conceptul noului edificiu. Proiectul tehnic cred că va fi gata până la sfârșitul anului. Noua Filarmonică va fi construită în același loc unde se află acum sediul vechi al Filarmonicii, a spus Dodon.

La momentul actual o parte din colectivul artistic activează la Palatul Național, iar o parte „dacă va fi necesar va activa la Palatul Republicii” a mai spus Dodon.

Amintim că incendiul de la Filarmonica Națională a lăsat zeci de angajați fără un loc de muncă, fără sală, fără instrumente.

Focul ar fi pornit de la acoperișul clădrii, după care s-a extins pe o suprafață de circa 3500 m2. Laboratorul experimental antiincendiar urmează să stabilească cauza izbucnirii incendiului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: