image
Sursa foto: Profimedia

Conflictul dintre Nick Kyrgios și Bernard Tomic a luat din nou proporții: ”Nimeni nu-ți poate lua asta”/”Mereu în umbra mea”

Jucătorul australian de tenis Nick Kyrgios l-a descris pe compatriotul său Bernard Tomic ca fiind sportivul "cel mai urât din Australia", după ce discordia dintre cei doi jucători a luat din nou proporţii.

Absenţi de la turneul de la Roland Garros, care a început duminică, cei doi foşti prieteni, care au întrerupt legătura de mai mulţi ani, îşi adresează invective în mod constant prin intermediul presei și al rețelelor sociale.

Conflictul a reizbucnit miercuri seară, după ce Tomic (29 ani) a declarat că el era "idolul" lui Kyrgios pe când jucau la juniori.

"El a fost mereu în umbra mea la debuturile noastre", a declarat jucătorul aflat acum pe locul 418 mondial şi care dispută doar turnee challenger de peste un an. "De aceea, de câte ori cineva îi pronunţă numele meu, el nu poate să-l suporte", a adăugat Tomic.

Acesta din urmă consideră că Nick Kyrgios "nu poate rescrie istoria'' şi nici ”recordurile sale de când avea 16, 17, 18, 19 ani".

Această ieşire a venit după o primă afirmaţie tendenţioasă a lui Kyrgios (27 ani, 76 mondial), care i-a cerut lui Tomic să se "calmeze", argumentând că a "câştigat mai mulţi bani şi a obţinut mai multe victorii".

Fostul numar 13 mondial a adăugat ulterior, pe Instagram: "Hahahaha, rescrierea istoriei, tu eşti sportivul cel mai urât din Australia, nimeni nu-ţi poate lua asta".

Nick Kyrgios și Bernard Tomic nu s-au întâlnit niciodată într-un meci oficial din circuitul ATP. Singura confruntare a fost pe 9 ianuarie 2019, într-o partidă demonstrativă la Kooyong, Melbourne. Tomic s-a impus în minimum de seturi.

Kyrgios și Tomic se aseamănă în privința vieții extrasportive tumultoase și a stilului rebel pe terenul de tenis.

În privința performanțelor, Kyrgios are un avantaj la capitolul trofee câștigate: 6-4. Cea mai bună clasare din cariera lui Tomic a fost locul 17 ATP, în 2016, în timp ce Kyrgios a ocupat locul 13 ATP, tot în 2016.

La capitolul turnee de Grand Slam, Bernard Tomic are un sfert de finală la Wimbledon 2011, iar Nick Kyrgios are două sferturi de finală, la Australian Open 2015 și Wimbledon 2014.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: