image
Sursa foto: routesonline.com

Avia Invest ar putea ataca RM la Curtea de Arbitraj de la Stockholm: „Cazul Gemenii, pierdut la CEDO, va părea un mic copil”

Compania Avia Invest, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, amenință că va ataca Republica Moldova la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Stockholm. Și asta după ce Guvernul a anunțat astăzi că va depune cerere în instanța de judecată pentru a lansa procedura de insolvabilitate a companiei.

Administrația Avia Invest a recunoscut că are datorii, dar și capacitatea de le plăti, doar că, într-un mod concertat, conturile companiei au fost blocate.

„Astfel de metode de acțiune provoacă emoții negative. Ele pot fi caracterizate ca fiind acțiuni raider și metode josnice. Este un scenariu distructiv, coordonat de la cel mai înalt nivel. E absurd că banii sunt, iar noi nu putem să-i utilizăm și ne bagă în faliment.Nu se poate de luat așa de simplu de luat obiectul în care au fost investite milioane de euro. Va fi un precedent periculos. Având bani pe conturi nu se poate folosi de acești bani pentru că ei sunt blocați la comandă”, a declarat directorul companiei „Avia Invest”, Boris Salov

„Vreau să felicit Guvernul și pe domnul președinte pentru faptul că ei sunt cei care pun bazele unui proces de o frumusețe rară la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Stockholm. Cazul Gemenii, pierdut la CEDO, va fi un mic copil în comparație cu acest caz. Dodon vehiculează cu falsuri. Datoria reală a Avia Invest pe care este gata să o achite chiar azi, pentru că banii sunt pe conturi, este de 22 de milioane. Într-un mod concertat acești bani sunt blocați, la fel și cele 2 milioane de euro datoria Air Moldova față de Avia Invest. Ceea ce omite să spună Guvernul este că prezența datoriilor în cadrul unei companii care lucrează este ceva absolut normal. Nu există companie din RM care să aibă datorii față de un furnizor”, a adăugat și avocatul companiei, Victor Panțâru.

Referindu-se la reeșalonarea datoriei Avia Invest, convenită anul trecut, reprezentanții Avia Invest spun că toate ratele au fost achitate până acum fără întârzieri, potrivit graficului convenit în fața executorului judecătoresc.

„Dodon spune că statul a fost prejudiciat, din contra a primit mai mult. Care este prejudiciul? Că se plătește în rate? E ceva normal. Nimeni nu poate scoate un sac de bani ca să-i pună pe masă”, a mai spus avocatul Avia Invest.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: