image
Sursa foto: Igor Dodon/Facebook

Dodon admite o coaliție PSRM-PD și susține că în curând ar putea fi schimbați patru ori cinci miniștri

Președintele Igor Dodon admite că o coaliție dintre PSRM-PD este posibilă. Acesta a declarat în această dimineață în cadrul emisiunii sale de pe Facebook, „Președintele răspunde”, că sunt posibile trei scenarii după ruptura din PD.

„Dacă e să vorbim de coaliții, cred că vor fi trei scenarii. Primul, e cel care a fost până acum. Adică vom avea un Guvern minoritar, fără a avea o majoritate în Parlament. Al doilea scenariu – o coaliție oficială, ea nu trebuie exclusă, care ar putea fi între PSRM-PD. Ei au spus că se reformează, restructurează, curăță partidul, dar un astfel de scenariu e posibil. Și al treilea scenariu sunt alegerile anticipate care însă ar fi o problemă pentru Republica Moldova, pentru că majoritatea proiectelor sociale ar fi blocate”, a menționat Dodon.

Cât privește zvonurile că în timpul apropiat ar putea fi schimbați mai mulți miniștri, în urma unei înțelegeri de culise pe care PSRM o are cu PD, Dodon confirmă că în timpul apropiat ar putea fi schimbați patru sau cinci miniștri.

„Indiferent ce scenariu va fi aplicat din cele trei, Ion Chicu va rămâne premier, cel puțin până la sfârșitul acestui an, dar eu îmi doresc să fie premier până în 2023, pentru că face față. Vor fi schimbați vreo trei, patru ori cinci miniștri. Vom vedea, schimbări trebuie. Trebuie sânge nou, poate la primăvară le vom face”, a spus Dodon.

Acesta a mai adaugat: „În genere, la primăvară trebuie mai multe lucruri de făcut. Pridet vesna, budem sajati ne toliko rozî u derevia, dar cred că pe mai multe dosare mari ar trebui să înceapă deja niște acțiuni concrete”, a sugerat Dodon, fără a oferi detalii.

Ieri, fostul democrat Adrian Candu a declarat în cadrul unei emisiuni tevizate de la N4, că ar putea fi schimbați ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, locul căruia ar putea fi luat de democrata Monica Babuc, ar putea fi schimbat, ca rezultat al negocierilor cu PD, ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: