image
Sursa foto: NASA

NASA a publicat imagini spectaculoase cu una dintre cele mai intense explozii solare înregistrate până acum

NASA a publicat imagini spectaculoase cu una dintre cele mai intense explozii solare înregistrate până acum. Imaginile au fost surprinse de Observatorul Solar Dynamics al NASA, care urmărește în permanență Soarele. Erupția solară a atins cea mai mare intensitate pe 20 iunie, la ora 20:09. Specialiștii de la NASA au calificat-o drept o erupție X1.0, adică este una dintre cele mai intense, scrie Biziday.

Erupțiile solare sunt explozii de energie care au loc pe suprafața Soarelui, fiind asemănătoare unor explozii de lumină strălucitoare, provocată de eliberarea rapidă a energiei magnetice care se acumulează în atmosfera solară.

Această energie poate călători prin spațiu, până pe Pământ și poate afecta tehnologia, perturbând comunicațiile radio de înaltă frecvență, rețelele de energie electrică. Poate prezenta riscuri pentru navele spațiale și astronauți.

NASA a interceptat și alte incidente de acest fel în trecut. Cea mai puternică erupție înregistrată până acum (de clasa X28), a avut loc în toamna anului 2003, și a produs particule care au “atacat” sateliții din jurul Pământului.

Inginerii au fost nevoiți să mute unii sateliți pentru a asigura funcționarea acestora în siguranță, în timp ce astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale au fost sfătuiți să se adăpostească, din cauza nivelului ridicat de radiații. Pe Pământ, zborurile au fost restricționate.

soaresoare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: