image
Sursa foto: Twitter/Profimedia

Vitali Klitschko, mesaj pentru Boris Johnson și Joe Biden. Ce și-ar dori, de fapt, Vladimir Putin

A trecut mai bine de o lună de când Rusia a invadat Ucraina, la ordinul lui Vladimir Putin.

Pe 24 februarie 2022 au început bombardamentele și, la mai bine de o lună distanță, frații Klitschko stau umăr la umăr și sunt gata să-și dea viața pentru poporul pe care îl iubesc.

Fost campion mondial la categoria grea, Vladimir, nu a plecat niciun moment de lângă fratele său mai mare, Vitali, primarul orașului Kiev, în aceste momente critice prin care trec oamenii din Ucraina.

Fostul mare boxer Vitali Klitschko i-a rugat pe Boris Johnson și pe joe Biden să ajute Ucraina cu mai multe arme, scrie Daily Star.

"Vreau să le mulțumesc foarte mult Statelor Unite ale Americii și Marii Britanii, pentru tot ajutorul umanitar și financiar pe care ni l-au oferit.

Dar, nu este de ajuns. Avem nevoie de mai multe arme, avem nevoie de mai mult ajutor! Trebuie să-i oprim pe ruși! Armata ucraineană este foarte puternică și a dejucat planurile Rusiei, dar avem nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga.", a afirmat Vitali Klitschko (50 de ani).

Fostul campion WBC la categoria grea susține că planul lui Vladimir Putin este cela de a anexa Ucraine și de a reface fosta Uniunea Sovietică.

"Situația stă în felul următor: soldații ruși luptă pentru bani. Noi ne apărăm copiii, familiile, patria și viitorul. De aceea suntem puternici. Lumea trebuie să-și amintească: aici e casa noastră! Ne apărăm prietenii, rudele, familiile. De aceea suntem aici. Trebuie să ne apărăm orașul și viitorul! Războiul nu are reguli, ne confruntăm cu câte o dramă în fiecare zi. Vedem milioane de oameni care părăsesc Ucraina.", a mai afirmat Vitali Klitschko.

"Mereu am fost o țară pacifistă. Niciodată nu am agresat pe nimeni. Dar, acum trebuie să ne apărăm. Rușii vor să ne readucă în URSS, vor să ne ocupe țara. Noi suntem un stat democratic și vrem să facem parte din familia europeană. Niciodată nu vom sta în genunchi. Nu ne vom preda! Ne vom apăra familiile!", a încheiat Vitali Klitschko.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: