image
Sursa foto: variety.com

Cum a reuşit Elon Musk să piardă peste 13 milarde de dolari peste noapte

Averea netă a lui Elon Musk s-a prăbuşit cu aproape 13 mld. de dolari, cea mai mare scădere din acest an. Scăderea a venit pe fondul diminuării preţului acţiunilor Tesla, care au scăzut cu 9,75% din cauza rezultatelor companiei din T1, dar şi pe fondul lansării eşuate a Starship, cea mai mare rachetă spaţială creată vreodată şi a refuzului utilizatorilor Twitter de a plăti 8 dolari pe lună pentru a-şi păstra celebrele badgeuri albastre.

Participaţia deţinută de Musk în cadrul Tesla este responsabilă de cea mai mare parte a averii sale, de 163,9 mld. dolari, deşi compania SpaceX a început să devină din ce în ce mai importantă pe măsură ce evaluarea sa a crescut vertiginos, scrie Business Magazin.

Musk, în vârstă de 51 de ani, este directorul executiv al ambelor companii, precum şi al Twitter, platforma de socializare pe care a achiziţionat-o anul trecut. El rămâne a doua cea mai bogată persoană din lume, după magnatul francez al luxului Bernard Arnault. Averea lui Musk a crescut cu 26,8 miliarde de dolari în acest an, pe fondul creşterii cu 32% a acţiunilor Tesla.

În privinţa Tesla, Musk a recunoscut că „este dificil de spus care va fi marja”, atunci când a fost întrebat cu ce nivel de profitabilitate va defila compania.

În ceea ce priveşte SpaceX, Musk a felicitat angajaţii şi a spus că este optimist în legătură cu progresul companiei, potrivit unui e-mail intern accesat de Bloomberg.

Şi pe Twitter, printre altele, a răspuns la un tweet despre 20 aprilie - cunoscută ca Ziua 420 şi o sărbătoare neoficială a consumului de marijuana. „Se anunţă a fi o zi pe cinste!”, a scris el pe Twitter.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: