image
Sursa foto: Profimedia

Renunță la cariera de sportiv și se angajează în televiziune pe un salariu "astronomic"

Superstarul Tom Brady (44 ani), care a revenit în NFL în luna martie, la o lună şi jumătate de la anunţul retragerii sale, va fi principalul expert al canalului Fox Sports pentru a comenta şi analiza meciurile din campionatul de fotbal american după ce se va retrage definitiv, a anunţat preşedintele grupului media american Fox.

"Suntem bucuroşi să anunţăm că imediat după retragerea din cariera sportivă, septuplul câştigător al Super Bowl-ului Tom Brady se va alătura grupului Fox ca expert'', a precizat Lachlan Murdoch, directorul general al Fox Corporation.

"Suntem încântaţi că Tom s-a angajat să fie alături de echipa Fox şi îi dorim mult succes pentru viitorul sezon competiţional", care începe în septembrie, a spus Murdoch, evocând un "acord pe termen lung" cu viitorul fost jucător.

Fox nu a dezvăluit însă valoarea contractului, dar, conform New York Post, care se află de asemenea în proprietatea familiei Murdoch, Tom Brady va fi plătit cu 37,5 milioane de dolari pe an timp de 10 ani. Această sumă ar fi mai mare decât salariul său anual de la Buccaneers, care se ridică la aproximativ 30 de milioane pe an.

Tom Brady, quarterback-ul echipei Tampa Bay Buccaneers, anunţase la începutul lunii februarie că a decis să-şi încheie cariera competiţională.

În cariera sa, desfăşurată la doar două cluburi, New England Patriots (2000-2019) şi Tampa Bay Buccaneers (din 2020), Tom Brady a jucat de zece ori finala NFL, Super Bowl-ul, şi a cucerit de şapte ori trofeul, dintre care de şase ori cu Patriots. El a devenit jucătorul cu cele mai multe titluri din istoria NFL, cu două mai multe decât Charles Haley (5). De cinci ori, Brady a fost desemnat MVP-ul Super Bowl-ului şi de trei ori MVP-ul sezonului regulat.

Influenţa lui Brady depăşeşte fotbalul american, el fiind şi soţul supermodelului brazilian Gisele Bundchen din 2009.

El a fost, de asemenea, criticat de unii americani pentru relaţia sa de prietenie cu fostul preşedinte republican Donald Trump, care a atacat jucătorii NFL ce îngenuncheau în timpul imnului naţional pentru a protesta faţă de brutalităţile poliţiei împotriva minorităţilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: