image
Sursa foto: ligastudentilor.net

Liga Studenților critică majorarea tarifelor de cazare la căminele studențești din Republica Moldova

Liga Studenților din Basarabia critică majorarea tarifelor de cazare la căminele studențești și acuză „modalitatea netransparentă” în care au fost luate aceste decizii.

„Ceea ce îi deranjează pe studenți nu este atât majorarea cu 10% în cazul unor universități a cuantumului de cazare, cât modalitatea total netransparentă și neprofesionistă prin care s-a luat această decizie, fără absolut nicio formă de dezbatere în universități sau vreo informare temeinică a studenților. Mai mult, nu poți propune studenților înainte de cazare niște tarife și standarde de clasificare, iar tu, ca universitate, să le schimbi după semnarea contractelor, în timpul anului universitar” a declarat președintele Ligii Studenților din Basarabia, Pavel Vintilă.

Potrivit Ligii, situații mai speciale s-au înregistrat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF), unde administrația impus majorarea printr-un artificiu, impunând studenților două contracte de cazare, pe fiecare jumătate de an în parte, respectiv la Universitatea de Stat din Moldova (USM) unde studenții căminului 5 (USDC) sunt cei mai afectați, tariful lor de cazare fiind majorat cu 60%, de la 550 la 878 lei, prin trecerea căminului de la o clasă de confort la altă clasă, în timpul anului universitar și al executării contractului, fără să existe îmbunătățiri.

USM a majorat tarifele cu 10-20%, USMF, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport au majorat terifele cu 10%.

Liga solicită demararea consultări cu Ministerul Educației și Cercetării și clarificări din partea Guvernului dacă susține sau nu modificarea tarifelor în mod abuziv.

Noutăţile partenerilor

comentarii: