Spitalele din Wuhan sunt copleșite de numărul mare al oamenilor care vor să afle dacă au contacat virusul mortal.

Unii dintre cei care s-au prezentat la spital s-au prăbușit pe holuri, înainte de a fi preluați de medici.

Pacienții pentru care a fost confirmată prezența virusului în organism sunt mutați în condiții speciale. Astfel de măsuri au fost luate inclusiv pe aeroportul din Shanghai, unde o persoană suspectă că ar fi infectată cu coronavirus a fost transportată într-o capsulă specială.

Panica domnește în Wuhan. Rafturile magazinelor sunt goale, iar piețele locale au ramas și ele fără produse. Cetățenii izolați de restul lumii și-au făcut cât de multe provizii au putut și s-au închis în case. Au mai ieșit doar cei care au încercat să plece din Wuhan, însă au fost opriți de autorități.

Au fost blocate toate căile de acces în oraș, iar gara din Wuhan este păzită de forțele de ordine. Oficialii chinezi au impus cetățenilor să poarte măști, însă stocurile s-au epuizat repede. Până și prezentatorii de la televiziunile din China poartă astfel de măști.

În Shanghai autoritățile dau cu dezinfectant în zonele rezidentiale. „Parcă suntem la Cernobîl”, comentează pe Twitter locuitorii din zonă.

Autoritățile locale de la Beijing au anulat joi toate evenimentele publice dedicate Anului Nou Chinezesc, care începe peste două zile, cu scopul de a preveni răspândirea noului tip de coronavirus care afectează țara. Totodată, au fost impuse restricții de circulație într-un al treilea oraș, Ezhou, după ce Wuhan a fost închis și Huanggang a fost pus în carantină.