image
Sursa foto: kommersant.ru

Bancher rus, complice cu Plahotniuc și Platon în Laundromatul rusesc, ARESTAT la Moscova

Un fost membru al consiliului directorilor băncii European Express Bank, Oleg Kuzmin, a fost arestat la Moscova pentru implicare în spălările masive de bani prin justiția moldovenească.

Tribunalul Tverskoi, de la Moscova, a emis mandat de arest pe numele fostului bancher, acuzându-l de participare într-o grupare criminală care se ocupa cu extragerea din Rusia a unor sume impunătoare de bani, prin „spălătoria moldovenească”, scrie Kommersant.ru.

Potrivit anchetatorilor ruși, bancherul se cunoștea și comunica direct cu organizatorii grupării: fostul președinte PD Vladimir Plahotniuc și businessmanul Veaceslav Platon.

Presa rusă mai scrie că bancherul a recunoscut extragerea banilor din Rusia, dar neagă că a făcut parte din gruparea criminală organizată. Avocata lui Kuzmin a insistat că ceea ce i se incriminează fostului bancher ține de activitatea anteprenorială și a cerut ca acestuia să-i fie aplicată măsura de arest la domiciliu. Instanța a dispus însă arestarea acestuia.

Banca European Express Bank a fost lipsită de licență în anul 2014. În spălătoria rusească ar fi fost implicate peste 100 de firme rusești și 20 de bănci, fiind vorba despre câteva sute de miliarde de ruble scoase din Rusia prin intermediul laundromatului.

Citeşte mai mult despre

comentarii: