image
Sursa foto: Profimedia

Carlos Alcaraz, eliminat de la Australian Open. Alexander Zverev s-a calificat în semifinale

Alexander Zverev (26 de ani și 6 ATP) l-a învins miercuri pe spaniolul Carlos Alcaraz (20 de ani, locul 2 ATP).

Germanul s-a impus în patru seturi, 6-1, 6-3, 6-7 (2/7), 6-4, şi s-a calificat în semifinale la Australian Open, unde îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev.

Zverev a condus cu 5-2 în setul 3, însă Alcaraz a avut o revenire spectaculoasă şi a amânat deznodământul partidei. Germanul s-a impus în cele din urmă după trei ore şi 5 minute.

Zverev, care a condus luna aceasta echipa Germaniei spre victorie în United Cup, a disputat pentru a treia oară în cariera sa un sfert de finală la Australian Open, unde a ajuns în semifinale şi în 2020.

Meciul de miercuri a fost pentru el al unsprezecelea sfert de finală la turneele de Marele Şlem. Zverev nu a câştigat niciun turneu de Mare Şlem, cea mai mare performanţă a lui în competiţiile de această categorie fiind finala de la US Open în 2020.

Alcaraz nu a participat anul trecut la Australian Open din cauza unei accidentări. Un succes la Melbourne i-ar fi permis spaniolului să redevină lider mondial, în locul lui Novak Djokovic. Alcaraz a câştigat două turnee de Mare Şlem, US Open, în 2022, şi Wimbledon, în 2023.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: