image
Sursa foto: Igor Dodon//Facebook

Dodon, despre agenții economici care au majorat prețurile speculativ și știrile false: „Riscă să fie sancționați”

Președintele țării, Igor Dodon, anunță că agenții economici care majorează speculativ prețurile riscă să fie sancționați. Totodată, este examinată și posibilitatea de a prevedea sancțiuni penale pentru promovarea știrilor false în spațiul public.

Șeful statului a declarat aseară, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 că: „Nu există premise la această etapă, pentru că tot ce ține de rezervele pe intern, noi avem rezerve și nu avem probleme în ceea ce ține de securitatea alimentară. Tot ceea ce ține de importuri – au fost blocaje câteva zile la frontiera Sloveniei, Ungariei, României – aceste probleme au fost soluționate prin implicarea Guvernului, a Ministerului Afacerilor Externe. Noi suntem în contact cu toți transportatorii, de aceea, rețelele de comerț, nu aveți motive să majorați prețurile”.

Igor Dodon mai spune că este examinată și posibilitatea de a plafona prețurile pentru produsele de primă necesitate. Autoritățile pregătesc un pachet de măsuri pentru susținerea sectorului real al economiei, precum și a cetățenilor care stau temporar acasă.

Cât despre fenomenul FAKE NEWS care persistă din ce în ce mai mult în Republica Moldova, Dodon a spus că este examinată și posibilitatea de a prevedea sancțiuni penale pentru promovarea știrilor false.

„Noi nu avem altă soluție pentru că, în această situație îndeosebi, panica este mai rea decât pandemia”, a conchis șeful statului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: