image
Sursa foto: Profimedia

Barcelona și-a prezentat ”bijuteria” de 1,6 miliarde de euro la un congres din Londra

Barcelona se va întoarce pe Camp Nou în noiembrie 2024, când lucrările la reconstrucția stadionului vor fi finalizate în proporție de 66%.

Lucrările la stadionul catalanilor decurg conform planului, iar totul indică faptul că termenele stabilite de conducerea clubului și compania turcă Limak Construction vor fi respectate.

Congresul, organizat de Global Sports Venue Alliance, se desfăşoară la Tottenham Hotspur Stadium şi este o referinţă pentru analizarea ultimelor tendinţe şi oportunităţi în construcţia stadioanelor şi instalaţiilor sportive.

În numele clubului catalan, expunerea a fost realizată de responsabilul Departamentului Tehnic al Espai Barca, Raul Alvarez, potrivit Agerpres.

În prezentarea sa, Alvarez a abordat cel mai tehnic aspect al proiectului şi a detaliat stadiul actual al lucrărilor. Oficialul ”blaugrana” a oferit în acelaşi timp detalii despre noua arenă, care aspiră să devină o referinţă arhitecturală pentru oraş.

Responsabilul catalan a detaliat unicităţile proiectului Espai Barca şi marea transformare care se va produce la instalaţiile clubului FC Barcelona din cartierul Les Corts, integrarea stadionului în oraş şi în cartier, precum şi promovarea unei mobilităţi durabile.

Prognoza clubului este că atât prima tribună, cât şi a doua tribună, care vor reprezenta aproximativ 66% (62.000 de spectatori) din capacitatea totală (104.600 de spectatori), vor fi gata până în noiembrie 2024.

A treia tribună ar urma să fie finalizată până la sfârşitul anului 2025, astfel încât noul Spotify Camp Nou să fie în totalitate finalizat pentru sezonul 2026-2027.

Este important de precizat că Barcelona va reveni pe Camp Nou la cea de-a 125-a aniversare a clubului. În acest context, conducerea catalanilor își dorește ca evenimentul să fie unul cu totul special.

Oficialii plănuiesc ca porțile de intrare în stadion să poarte numele legendelor clubului. De exemplu, poarta cu numărul 10 ar putea purta numele lui Lionel Messi, care a îmbrăcat tricoul cu numărul 10 la Barcelona, sau poarta 20 să fie denumită după Sergi Roberto.

În plus, intenția clubului este ca porțile stadionului să poarte și numele antrenorilor sau președinților.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: