image
Sursa foto: customs.gov.md

O femeie din Tadjikistan a încercat să scoată din RM 91.400 de dolari și 15.400 de euro prin Aeroport

Funcționarii vamali din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, în conlucrare cu polițiștii de frontieră, au contracarat o nouă tentativă de scoatere frauduloasă din țară a valutei, în sumă de 91.400 dolari americani şi 15.400 euro.

Cazul a fost înregistrat astăzi, în cadrul postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău, sectorul plecare pasageri, unde pentru controlul de specialitate s-a prezentat o pasageră a rutei Chişinău – Istanbul, selectând coridorul verde „nimic de declarat”.

Având în vedere că în urma controlului de securitate al bagajelor de mână, au fost observate obiecte asemănătoare bancnotelor, în cele din urmă, bagajul pasagerei a fost supus verificării fizice.

Astfel, în rezultatul controlului fizic efectuat de către funcționarii vamali, au fost depistate mijloace financiare în numerar în sumă de 91.400 dolari americani şi 15.400 euro, care urmau a fi scoase ilegal din țară, din motivul nedeclarării acestora.

Documentată pe acest caz este o cetățeancă al Republicii Tadjikistan în vârstă de 51 de ani.

Mijloacele financiarele nedeclarate au fost ridicate, iar cazul a fost preluat pentru examinare de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

comentarii: