image
Sursa foto: Profimedia

Informații noi despre vânzarea clubului Chelsea. Mesajul lui Roman Abramovich

Un consorțiu condus de către miliardarul american Todd Boehly este în prim-plan pentru preluarea clubului londonez Chelsea, deținătoarea Ligii Campionilor.

Raine Group, o bancă americană, gestionează vânzarea clubului Chelsea Londra, aflat în proprietatea oligarhului rus Roman Abramovich.

Joi, Roman Abramovich a transmis un comunicat în legătură cu procedurile privind vânzarea clubului Chelsea Londra.

Miliardarul rus a reiterat faptul că banii obținuți în urma tranzacției vor merge către organizații caritabile.

Abramovich a dezmințit informațiile potrivit cărora ar fi crescut suma cerută pentru vânzarea clubului. În plus, rusul susține că nu a solicitat returnarea unui împrumut acordat clubului, în valoare de 1,5 miliarde de lire sterline.

"În primul rând, intențiile domnului Abramovich privind oferirea sumei obținute din vânzarea clubului Chelsea către organizații caritabile nu s-au schimbat. Echipa domnului Abramovich a identificat reprezentanți ai structurilor Națiunilor Unite și ai organizațiilor caritabile mondiale, care vor înființa o fundație și vor plănui activitatea ei. Un expert independent a discutat cu reprezentanții Guvernului britanic și a prezentat planurile. Domnul Abramovich n-a fost implicat deloc în această activitate.

În al doilea rând, domnul Abramovich n-a cerut returnarea unui împrumut – informațiile sunt false, așa cum sunt false și zvonurile privind faptul că domnul Abramovich ar fi crescut prețul pentru vânzarea clubului, în ultimul moment. Obiectivul domnului Abramovich este să găsească un proprietar bun pentru Chelsea, care să investească în club – inclusiv în academie, în echipa feminină, pentru dezvoltarea stadionului și pentru Chelsea Foundation.

În urma sancțiunilor și restricțiilor impuse domnului Abramovich de către Marea Britanie, împrumutul acordat clubului a fost ținta unor sancțiuni din partea UE, fiind necesare aprobări suplimentare. Prin urmare, fondurile vor fi înghețate și vor fi subiectul unei proceduri legale, coordonată de autorități.

Pentru a clarifica lucrurile, domnul Abramovich nu are acces la aceste fonduri și nu va avea acces la fondurile obținute de pe urma vânzării clubului. Deși s-au schimbat circumstanțele, domnul Abramovich rămâne angajat să găsească un proprietar bun pentru Chelsea FC și să se asigure că fondurile obținute vor merge către o cauză bună", se arată în comunicatul publicat de Chelsea FC.

Un consorţiu american condus de Todd Boehly (46 de ani), proprietarul echipei de baseball Los Angeles Dodgers, a fost ales săptămâna trecută pentru continuarea negocierilor privind preluarea clubului Chelsea.

Boehly a oferit aproximativ 4,75 miliarde de euro. Tranzacția privind vânzarea clubului Chelsea Londra ar trebui finalizată până la 31 mai, data la care expiră licența în Premier League.

În acest moment, clubul Chelsea operează în condiţiile unei noi licenţe speciale guvernamentale, din cauza sancţiunilor impuse oligarhului rus Roman Abramovich. Chelsea are lunar de plătit salarii de 28 de milioane de lire sterline.

Viitorul proprietar al clubului Chelsea trebuie să prezinte garanții financiare, necesare pentru dezvoltarea stadionului Stamford Bridge, pentru îmbunătățirea lotului echipei și pentru alte departamente din cadrul clubului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: