image
Sursa foto: unimedia.info

Vasile Năstase propune transformarea Președinției în muzeu: „Șeful statului ar putea activa într-o clădire mai modestă”

Deputatul Vasile Năstase afirmă că sediul Președinției trebuie să devină muzeu, iar șeful statului să treacă într-o clădire mai modestă, „conform atribuțiilor sale”, în situația în care Republica Moldova este republică parlamentară.

„Am facut o interpelare la Președinție, să vedem cât costă deservirea vilei de la Condrița și a acestui palat uriaș (Președinția) care trebuie să fie transformat într-o bună zi în Muzeul Independenței. Întrucât suntem o republică parlamentară, eu cred că președintele ar putea activa într-o altă clădire mult mai modestă care să corespundă atribuțiilor sale”, a menționat deputatul PPDA Vasile Năstase, în cadrul ședinței Parlamentului, când a fost votat bugetul de stat pentru anul 2020.

Propunerea a fost făcută în contextul unui amendament propus de deputatul PPDA Vasile Năstase privind micșorarea cheltuielilor pentru întreținerea aparatului Președintelui cu 18 milioane de lei, bani care să fie realocați inclusiv pentru majorarea indemnizațiilor veteranilor invalizi.

Și asta în condițiile în care bugetul Președinției a crescut de la 17 de milioane de lei în 2016, de când Igor Dodon a preluat mandatul, la peste 35 de milioane de lei - suma care a fost aprobată în Bugetul de stat pentru 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: