image
Sursa foto: rferl.org

Medvedev, atac grav la adresa R. Moldova: „Așa țară deja nici nu există”; Ambasadorul rus, convocat de urgență la MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a precizat că „nu va comenta limbajul absolut inacceptabil al declarațiilor unor oficiali ruși”, după ce astăzi vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că R. Moldova nu mai există ca țară, acuzând autoritățile că „au vândut-o României”.

Astfel, MAEIE a declarat că ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la minister pentru a i se cere explicații pe marginea afirmațiilor ce vizează țara noastră.

Reacția lui Medvedev vine după ce premierul R. Moldova, Dorin Recean, a spus că mai mulţi oficiali ruşi, inclusiv Vladimir Putin, au interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.

„Ei bine, în primul rând, nimeni nu merge acolo acum. Poate cândva mai târziu... Și în al doilea rând, nu mai există o astfel de țară. Șefii locali au vândut-o României, devenind trădători ai patriei. Și nu are rost să vorbesc cu ei despre nimic. Lasă oamenii să se ocupe de ei. Și, în cele din urmă, să decidă cine sunt - moldoveni sau români. Cu înțelegerea, desigur, că tot felul de „receani” și „sandu” vor respecta suveranitatea Transnistriei”, a scris Medvedev pe Telegram.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: