image
Sursa foto: Jurnal.md

Ion Ceban nu este pe bune adeptul integrării europene, susține Alexandru Slusari // VIDEO

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, nu-și dorește cu adevărat integrarea europeană a Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de fostul vicepreședinte al Parlamentului și directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, în contextul declarațiilor lui Ion Ceban despre Armata Națională.

„Nu m-a mirat această declarație. Nu o dată am spus că, chiar dacă îl cunosc din activitatea în Parlament pe domnul Ceban, niciodată n-am crezut că s-a desprins sincer de trecut și că este pe bune adeptul integrării europene”, a menționat Slusari.

Amintim că primarul Chișinăului, Ion Ceban, s-a arătat revoltat de faptul că soldații din Armata Națională nu au fost implicați în procesul de deszăpezire în municipiul Chișinău. „Nu știu de ce avem nevoie de armată, cu cheltuieli de 35 de milioane pentru tot felul de zone pe la Băcioi, dacă nu am văzut niciun lucrător din armată implicat în acțiuni de deszăpezire”, a declarat ieri Ion Ceban.

Vezi și: După doi ani de război în preajmă, Ceban se întreabă care-i rostul investițiilor în armată, dacă nu participă la deszăpezire

Deputatul PAS Radu Marian a criticat dur afirmațiile primarului, spunând că doar un agent FSB poate să facă astfel de declarații.

Amintim că Ion Ceban, fost comunist și socialist, și-a creat în 2022 partid proeuropean, Mișcarea Alternativă Națională (MAN). În fruntea noului său partid, Ceban declara că „integrarea europeană ar trebui să devină idee națională”. MAN este în opoziție față de guvernarea proeuropeană PAS.

În toamna anului 2019, între cele două tururi de scrutin pentru Primăria Chișinău, Ion Ceban spunea că nu va face politică, dacă va fi ales primar. „În oraș nu poate fi politică din start! În oraș e vorba de gropi, canalizare, despre fondul locativ!”, afirma atunci Ceban într-o emisiune TV.

Noutăţile partenerilor

comentarii: