image
Sursa foto: Profimedia

Scandal în tenis! O jucătoare rusă, susținută de cei care l-au ajutat pe Vladimir Putin în războiul din Ucraina

Rusoaica Veronika Kudermetova (26 de ani, locul 13 WTA) a stârnit o controversă în turneul pe zgură de la Madrid.

Kudermetova a purtat pe echipament numele unuia dintre sponsorii ei, Tatneft, a cincea cea mai mare companie de petrol și gaze din Rusia.

Tatneft a fost sancționată de Uniunea Europeană pentru că a ajutat armata lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina. Mai exact, gigantul din industria petrolieră și a gazelor naturale a furnizat anvelope pentru vehiculele armatei ruse.

Organizatorii turneului de la Madrid nu i-au cerut rusoaicei să îndepărteze numele sponsorului respectiv de pe echipament, iar această situație a stârnit o mini-revoltă pe rețelele sociale.

Presa spaniolă notează că Veronika Kudermetova nu va avea voie să poarte logo-ul Tatneft la turneele din Marea Britanie, deoarece regulamentul prevede că jucătorii nu pot să-și arate sprijinul pentru nicio companie rusă.

Săptămâna trecută, Kudermetova a fost menționată într-un comunicat al Federației Ucrainene de Tenis (FTU), care a cerut ca turneele profesioniste să interzică participarea jucătorilor care au contracte cu CSKA Moscova, clubul sportiv central al armatei ruse.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: