image
Sursa foto: linkedevents.co.uk

Eveniment de zile mari în UK: Doi tineri din R. Moldova și unul din România au adunat mai multe comunități la un loc (VIDEO)

La peste 2.000 de kilometri de casă, doi moldoveni și un român și-au unit forțele ca să organizeze evenimente în care oaspeții să-și amintească despre valori, tradiții și rădăcini, ale țrăilor din care au plecat.

Sunt nouă ani de când Iulian Jalbă a decis să plece din România în Marea Britanie. Pe atunci nu bănuia că va trece timpul și va ajunge să colaboreze cu doi moldoveni. Împreună sunt dornici să ducă valorile neamului românesc și pasiunea pentru fotbal și-n țara în care s-au stabilit.

Drumurile celor trei s-au intersectat în urmă cu câțiva ani. Au avut nevoie de timp ca să ajungă să creeze proiecte și evenimente împreună.

Stelian și Vasile Roșca au mai organizat evenimente în diaspora din Marea Brietanie. Fotbal în UK se numește unul din ele și a avut loc anul trecut. Moldovenii au reușit să adune la campionatul lor de fotbal sute de moldoveni care au jucat fair play, au mâncat ca acasă și au facut fapte bune.

S-au gândit să unească nu doar diaspora moldovenească, dar și alte comunități stabilite în Marea Britanie.

În luna februarie s-a desfășurat prima parte a evenimentului, unde cei prezenți s-au bucurat de o atmosferă extraordinară. Tinerii au pus la baza evenimentelor valori solide, care trebuie promovate peste tot în lume, povestesc ei.

La evenimentul din 30 aprilie au participat și peste 30 de copii ai conaționalilor din Anglia. Cei mici au pregătit dansuri, sub ghidarea Ionelei Țăruș.

Vasile Buza este stabilit în Marea Britanie de câțiva ani. A lansat aici o academie de fotbal pentru copiii moldovenilor din această țară.

Ionela Țăruș, la fel ca Vasile Buza, a decis să-și realizeze visurile oriunde s-ar afla. Dragostea pentru Moldova o promovează în activitățile pe care le desfășoară.

Interesați de acest eveniment au fost nu doar vorbitorii de limbă română. Și alte naționalități s-au prezentat aici. Nu este deloc ușor să organizezi evenimente într-o țară străină. Cei implicați au mizat pe suportul comunităților și nu au dat greș.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: