image
Sursa foto: Instagram

Câți ani de închisoare s-au cerut pentru fotbalistul care a transportat cocaină în valoare de 75 de milioane €

Quincy Promes (32 de ani) a fost transferat de Spartak Moscova de la Ajax în iarna anului 2021 în schimbul sumei de 8,5 milioane de euro.

Fotbalistul născut la Amsterdam, care evoluează în prezent la Spartak Moscova, este acuzat, împreună cu un alt olandez în vârstă de 31 de ani, că a importat "câteva sute de kilograme" de cocaină în ianuarie 2020, în principal prin portul Anvers din Belgia.

Este vorba despre 1.300 de kilograme de cocaină, în valoare de 75 de milioane de euro.

Conform celor de la Mundo Deportivo, Parchetul Olandei se ocupă de acest caz, iar Ministerul Public a cerut o pedeapsă de nu mai puțin de 9 ani de închisoare și o amendă financiară mare, întrucât se consideră că a jucat un rol crucial în contrabanda transporturilor, care au fost două: unul de 650 de kilograme și altul de 720.

Chiar și cu gravitatea evenimentelor, Promes nu s-a prezentat în cursul procesului judiciar. Scuza lui este că se află Rusia.

Într-un alt caz, în martie, procurorul olandez a cerut doi ani de închisoare pentru Quincy Promes, acuzat că şi-a înjunghiat un văr în timpul unei certuri în iulie 2020.

Fotbalistul a fost iniţial acuzat de tentativă de omor, dar, pe baza mai multor mărturii, procurorul a concluzionat că nu există dovezi care să stabilească faptul că scopul său a fost acela de a ucide victima.

Internaţionalul olandez născut la Amsterdam juca pentru Ajax în momentul incidentului. El a revenit la Spartak Moscova la începutul anului 2021, unde jucase deja timp de patru sezoane, între 2014 şi 2018.

Promes a jucat pentru Ţările de Jos la Euro în iunie 2021, dar de atunci nu a mai fost selecţionat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: