image
Sursa foto: Profimedia

”Sunt jenat” Miliardarul care deține Tottenham a garantat 275 de milioane de euro pentru a rămâne liber

Joe Lewis (86 de ani) a pledat vinovat, după ce anul trecut a fost acuzat de tranzacții cu informații privilegiate.

”Sunt jenat”, au fost cuvintele a englezului a cărui familie deține o parte din Tottenham.

Chiar dacă în primă instanță a negat cele 19 capete de acuzare Lewis a recunoscut comiterea a trei fraude cu valori mobiliare și trafic de informații privilegiate. Miliardarul a dezvăluit că a transmis aceste informații piloților și prietenelor sale.

”Ca parte a acordului de recunoaștere a vinovăției, Lewis are dreptul de a face apel în cazul în care este condamnat la închisoare”, a anunțat avocatul său David Zornow, citat de The Sun.

Lewis a fost acuzat în iulie 2023 că a transmis informații privilegiate despre companiile sale din portofoliu către doi dintre piloții, precum și prietenilor, asistenților personali și partenerilor sexuali.

”Sunt atât de jenat și îmi cer scuze instanței pentru comportamentul meu”, a spus miliardarul.

Deși nu a pledat vinovat pentru celelalte 16 capete de acuzare, judecătorul a anunțat că le poate lua în calcul pentru viitoare sentință. Joe Lewis își va afla pedeapsa pe 28 martie.

Miliardarului i s-a permis să rămână liber, după ce a primit o cauțiune de 275 de milioane de euro pe care a garantat-o cu iahtul său și o aeronavă privată.

Condițiile cauțiunii sale îl împiedică pe Lewis să călătorească în afara Statelor Unite, să se îmbarce în iahtul său sau să călătorească cu aeronava personală, cu excepția cazului în care acesta va participa la o ședință de judecată.

Lewis se limitează la călătoriile între New York, Florida și Georgia, unde deține proprietăți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: