image
Sursa foto: Iv Ceban // Facebook

FOTO // Inundații la Vadul lui Vodă: Stația care alimentează capitala cu apă este în pericol

Nivelul apei din râul Nistru a crescut considerabil, inundând plajele din zona de agrement de la Vadul lui Vodă. Stația care alimentează Chișinăul cu apă este în pericol.

Astăzi dimineață Comisia Situații Excepționale a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință pentru a discuta despre situația creată în legătură cu inundațiile din zona plajei de la Vadul lui Vodă. Zilele trecute angajații de la IGSU au amenajat un baraj pe o lungime de un km, care să protejeze de inundații obiectivele de pe malul râului.

inundatiiinundatii

Potrivit primarului general Ion Ceban în pericol se află stația care alimentează cu apă capitala.

inundatiiinundatii

În aceste condiții asigurarea capitalei cu apă potabilă este un obiectiv primordial pentru noi, deoarece zona de funcționare a pompelor se află la 21 de metri sub nivelul Nistrului, motoarele ar putea fi inundate. Astfel, sunt pregătite 3 pompe de rezervă și o stație de energie electrică. Menționez că S.A „Apă Canal Chișinău” are rezerve de apă”, a menționat Ceban.

inundațiiinundații

La fel primăria ia în considerare posibilitatea evacuării bunurilor agenților economici în cazul în care nivelul apei va crește în continuare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: