image
Sursa foto: customs.gov.md

Serviciul Vamal despre fluidizarea traficului transfrontalier: „Vor fi utilizate și pistele destinate corpului diplomatic”

Serviciul Vamal al Republicii Moldova dă asigurări că în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, inclusiv cele destinate corpului diplomatic, dacă va fi înregistrat un flux sporit de autovehicule.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliția de Frontieră informează că activează la capacitate maximă pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier și a reduce timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

Măsurile adoptate de ambele autorități se referă la suplinirea numărului de funcționari și al echipamentelor de verificare, precum și implicarea conducerii posturilor în efectuarea controlului vamal și respectiv, de frontieră.

De asemenea, în cazul în care se atestă un flux sporit de autovehicule, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, inclusiv cele destinate corpului diplomatic. 

Acțiunile enumerate au fost propuse și autorităților omoloage din România și Ucraina, astfel încât controlul să fie accelerat pe ambele părți ale frontierei.

Amintim că ieri, mai mulți șoferi au protestat la Vama Leușeni, pe sensul de intrare în Moldova, din cauza cozilor interminabile. Aceștia spuneau ieri că fluxul de automobile este îngreunat la traversare doar la trecerea frontierei cu Republica Moldova, menționând că la frontiera cu România au trecut foarte repede.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: