image
Sursa foto: captură video

Ce spune Constantin Botnari despre emiterea mandatului de arestare pe numele său

Fostul deputat și ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, consideră că decizia privind emiterea mandatului de arestare pe numele său este una ilegală și motivată politic.

„Este o decizie ilegală, motivată politic la indicația oponenților mei politici, în special a partidul de guvernământ PAS și anume a Președintelui țării Maia Sandu. Maia Sandu a încălcat legea și și-a depășit atribuțiile de serviciu la ședința Consiliului Suprem de Securitate din 10 august 2021 unde a dat indicații directe procurorilor să-mi fie fabricat dosar penal și să fiu anunțat în căutare, lucru care l-a confirmat personal la conferința de presă în aceeași zi când a rostit numele meu în acest context”, spune Botnari.

El a adăugat că avocații săi vor contesta la Curtea de Apel Chișinău această decizie.

„... cu toate că nu îmi pun mare nădejde pentru că justiția în Moldova este capturată și oponenții politici ai Partidului PAS și ai Președintelui țării Maiei Sandu sunt arestați pe bandă rulantă în baza dosarelor scrise pe genunchi, pentru a se răfui și distruge opoziția”, a adăugat Botnari.

Constantin Botnari este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.

comentarii: