image
Sursa foto: scmp.com

Niciun nou caz de contaminare cu noul coronavirus la Hong Kong, o premieră de la începutul lui martie

Hong Kongul nu a semnalat luni nicio nouă corntaminare cu noul coronavirus - o premieră de la 5 martie -, însă autorităţile sanitare din oraşul administrat de China i-au îndemnat pe locuitori să continue să respecte măsurile stricte de igienă şi de distanţare socială şi să se abţină de la orice deplasare neesenţială, relatează Reuters.

Hong Kongul - care a reuşit să evite o accelerare a epidemiei ca în restul lumii - a înregistrat în total 1.025 de contamonări şi patru morţi din ianuarie, când noul coronavirus a ajuns pe teritoriul său din China continentală.

Populaţia nu este supusă unei izolări complete, însă şcolile rămân închise, mulţi salariaţi munesc de acasă, iar centrele comerciale şi restaurantele înregistrează o afluenţă mai scăzută decât de obicei, scrie News.ro.

Aproape toţi locuitorii poartă măşti, temperatura le este verificată la intrarea în clădiri comerciale şi administrative, iar la dispoziţia acestora s-au pus în mod gratuit numeroase distributoare de gel hidroalcoolic.

Hong Kongul interzice adunările de peste patru persoane de la 29 martie, iar această măsură, prevăzută iniţial pe o perioadă de 14 zile, a fost prelungită până la 23 aprilie.

Sălile de sport, cinematografele şi diverse locuri de divertisment sunt închise, iar nicio persoană care nu locuieşte în oraş nu are voie să intre în oraş prin aeroport - pe o durată nedeterminată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: