image
Sursa foto: Profimedia

Tricoul purtat de Diego Maradona când a înscris cu ”Mâna lui Dumnezeu”, vândut cu mai bine de 8 milioane de euro

Tricoul purtat de Diego Armando Maradona la partida cu Anglia din sferturile de finală ale ediției din 1986 a Cupei Mondiale a fost vândut pentru o sumă record.

Tricoul a fost scos la licitație de fostul mijlocaș englez Steve Hodge la 36 de ani după ce a făcut schimb cu legendarul fotbalist la finalul partidei disputate în Mexic.

În aprilie, casa de licitații Sotheby a estimat valoarea articolului vestimentar între patru milioane de lire sterline și șase milioane de lire sterline.

Potrivit BBC, chiar dacă s-a spus că tricoul a fost vândut chiar după ce a fost scos la licitație, se pare că operațiunea a fost finalizată abia acum și a fost vândut cu o sumă record de 8.4 milioane de euro.

Tricoul purtat de Diego Armando Maradona a devenit astfel cel mai valoros obiect de colecție venit din lumea sportului, doborând astfel recordul deținut până acum de tricoul purtat de legenda celor de la New York Yankees, Babe Ruth, vândut în 2019 cu 5.2 milioane de eurChiar dacă fiica lui Maradona a dezmințit faptul că acela este tricoul pe care argentinianul l-a purtat la meciul contra Angliei, Steve Hodge a ținut să lămurească toată situația.

"Sunt mândrul proprietar al acestui articol de peste 35 de ani, de când eu şi Diego am făcut schimb de tricouri în tunelul de la vestiare după faimosul meci. A fost un privilegiu absolut să fi jucat împotriva unuia dintre cei mai mari şi mai magnifici jucători de fotbal din toate timpurile.

Tricoul `Mâna lui Dumnezeu` are o semnificaţie culturală profundă pentru lumea fotbalului, pentru poporul Argentinei şi pentru poporul Angliei şi sunt sigur că noul proprietar va fi enorm de mândru să deţină cel mai emblematic tricou de fotbal din lume", a spus Hodge.

În luna aprilie, familia legendarului fotbalist au acuzat faptul că tricoul deținut la acel moment de Hodge nu este cel purtat de Maradona în 1986, însă în urma analizelor amănunțite s-a dovedit că ar fi vorba despre același tricou.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: