image
Sursa foto: jurnaltv.md

Polițistul implicat în bătaia de la Atrium din 2018, amendat cu 50 de mii de lei // VIDEO

Serghei Bradu, unul dintre bărbații care în noaptea de 19 mai 2018 a fost snopit în bătaie de un grup de sportivi K1 în preajma unui club din fața centrului comercial Atrium, a fost amendat cu 50 de mii de lei. Decizia a fost luată marți, 18 aprilie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Doi indivizi, acuzați de moartea unui om după acea încăierare, se află în libertate.

Potrivit anchetei, Serghei Bradu, care era în 2018 comandant de grup al Companiei Ciocana a Brigăzii INP, ar fi fost cel care a inițiat conflictul cu sportivii K1.

„Ultimul a acționat din intenții huliganice împreună cu altă persoană identificată, a exprimat o vădită lipsă de respect fața de societate, a încălcat ordinea publică și a manifestat obrăznicie deosebită, aplicând violență față de altă persoană. Mai exact, aflându-se în loc public, în prezența unor terțe persoane, împreună cu Serghei Bejenari, a inițiat un conflict cu Aurel Ignat, pe care l-au doborât la pământ și i-au aplicat mai multe lovituri cu mâinile și picioarele”, se arată în decizia luată marți de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Serghei Bradu nu poate părăsi Republica Moldova până la pronunțarea sentinței definitive. În cadrul audierilor, el a declarat că tot conflictul a fost provocat de sportivul K1 Aurel Ignat. Potrivit lui Bradu, Aurel Ignat a fost cel care l-a lovit, iar el nu a opus vreo rezistență. Procurorii au reușit să-i demonstreze vinovăția.

Amintim că Serghei Bradu, împreună cu frații Serghei și Ion Bejenaru, au fost bătuți în noaptea spre 19 mai 2018 în preajma unui club din fața centrului comercial Atrium de către mai mulți sportivi de performanță.

În urma conflictului transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Serghei Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, unde a decedat în dimineața de 25 mai. Serghei Bradu s-au ales cu diverse traumatisme. Pe 26 iunie 2020, Mihai Pîrgaru, unul dintre luptătorii K1, acuzați de omorul lui Serghei Bejenari, a fost achitat. Nici cel de-al doilea acuzat, Aurel Ignat, nu face închisoare pentru omor, fiind la fel achitat. Acestuia i-a fost aplicată doar o amendă pentru huliganism.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: