image
Sursa foto: Profimedia

A învins-o pe Sorana Cîrstea și a ajuns în finală la Miami, dar a răbufnit: ”Dacă eram bărbat, nu m-ați fi întrebat”

Danielle Collins (30 de ani, locul 53 WTA) se va retrage la finalul anului din circuitul WTA.

Jucătoarea de tenis din Statele Unite s-a calificat în finala turneului de la Miami, unde o va întâlni pe Elena Rybakina.

Collins a trecut de Bernarda Pera, Anastasia Potopova, Sorana Cîrstea (6-3, 6-2), Caroline Garcia și Ekaterina Alexandrova pentru a ajunge în ultimul act al competiției din SUA. Ediția din acest an este ultima pentru Collins, care se va retrage la finalul sezonului.

Sportiva din America traversează o formă foarte bună și în acest context a fost întrebată în mai multe rânduri dacă își va schimba decizia. Collins a răbufnit la finalul meciului cu Garcia când a primit din nou o întrebare legată de retragere.

”Mă tot întrebaţi acelaşi lucru şi simt că trebuie să mă justific mereu. Dacă eram bărbat, nu cred că m-aţi fi întrebat despre asta cu fiecare ocazie.

Trăiesc cu o boală inflamatorie cronică care îți afectează capacitatea de a rămâne însărcinată. Este o situație profund personală, aceasta este alegerea mea personală. Este mult mai mult decât tenisul și cariera mea.

Îmi place să vin aici și să concurez. Dar aceasta este o decizie de viață foarte importantă și asta ar trebui să fie destul de ușor de înțeles.”, a declarat Danielle Collins.

Deși meciul s-a jucat în SUA, atmosfera a fost dominată de români, care au susținut-o vocal pe Cîrstea de-a lungul întregului meci. Lucru care a deranjat-o pe americancă, așa cum reiese din gestul făcut în direcția celor din tribune la finalul meciului.

Imediat după final, Collins s-a îndreptat către fileu pentru a-și saluta adversara. În drumul spre centrul terenului, și-a ațintit privirea către tribune și le-a transmis pupici românilor, apoi le-a făcut cu mâna.

"Nu cred că vom mai vedea o altă Danielle. Femeia asta e o legendă", au reacționat americanii de la The Tennis Letter, care au postat imaginile de mai sus pe Twitter.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: