image
Sursa foto: Getty Images

Amazon, Starbucks și alte zeci de companii care au sedii în Europa vor angaja și forma refugiați, inclusiv din Ucraina

Ca parte a unei campanii de ajutorare a refugiaților, mai multe companii vor recruta personal format din imigranți stabiliți în Europa. Astfel, Amazon va angaja cel puțin 5.000 de refugiați în următorii trei ani, angajamentul companiei fiind cel mai mare dintre cele asumate în cadrul campaniei. De asemenea Hilton, Starbucks, Marriott și ISS au anunțat că vor angaja împreună peste 13.000 de refugiați.

Amazon promite să ajute viitorii angajați refugiați să își plătească taxele de imigrare, juridice și să le asigure mentoratul și formarea. Cea mai mare provocare, în ceea ce privește angajarea refugiaților este limba, însă compania îi va ajuta să învețe limbile locale, folosind tehnologia de traducere automată.

Majoritatea angajaților vor lucra în sectorul de vânzări și vor putea “să avanseze la alte niveluri ale organizației, care sunt proporționale cu competențele și abilitățile lor”. Amazon va oferi, de asemenea, cursuri de formare în domeniul IT pentru 10.000 de ucraineni la nivel global prin intermediul diviziei sale Amazon Web Services, scrie Biziday.

Situația ucrainenilor face parte dintr-o nouă criză globală a refugiaților, milioane de persoane care au fugit din calea războiului trăind în prezent în diverse state din Europa. Potrivit estimărilor, până acum, ONU a strămutat peste 110 milioane de persoane din cauza conflictelor și a persecuțiilor din regiuni precum Sudan, Siria, Etiopia și Afganistan.

În acest context, Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene, a declarat că “deschiderea frontierelor UE pentru ucraineni, în urmă cu peste un an, a arătat Europa în cea mai bună formă a sa. Cu toate acestea, la un an [de la invazia Rusiei], mult prea mulți refugiați rămân șomeri, în ciuda deficitului nostru de competențe, a nivelului lor ridicat de educație, a dorinței de a-și câștiga existența și a dreptului legal de a munci.”

Angajamentul companiilor a fost anunțat în preajma Zilei Mondiale a Refugiatului, care este sărbătorită azi și face parte din efortul acestora de a se implica mai mult în problemele sociale. Alături de Amazon, agențiile de recrutare de personal Adecco, ManpowerGroup și Randstad au declarat că vor ajuta 152.000 de refugiați să își găsească un loc de muncă, în timp ce Accenture, Generali și Indeed vor contribui la formarea altor 86.000 de persoane strămutate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: