image
Sursa foto: gov.md

Alegeri 2021: Prima secție de votare peste hotare s-a deschis la Tokio; Familia Guțu a traversat 400 de km pentru a vota

Prima secție de votare peste hotare s-a deschis în Japonia la ora locală 07:00 (ora 01:00 Chișinău).

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, primii alegători care și-au exercitat dreptul de vot în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate sunt Dorin și Liudmila Guțu, stabiliți de 14 ani în prefectura Toyama, din Japonia

Pentru a participa la votare în cadrul secției constituite la sediul ambasadei Republicii Moldova din Tokio, soții Guțu au traversat 400 de km, timp de 5 ore cu mașina.

Dorin este antreprenor în domeniul IT și importator de vinuri din RM în Japonia, iar Liudmila este profesoară la școala de limbă engleză pe care a fondat-o în localitate.

Tinerii au venit la votare împreună cu cei doi copi. „Participarea la alegeri reprezintă cea mai bună lecție de patriotism care putem să o oferim copiilor noștri. Fiind de 14 ani plecați peste hotare, ne bucurăm pentru posibilitatea de a vota pentru un viitor prosper și sperăm mult ca cetățenii din țară, cât și cei din diasporă, să meargă astăzi la vot. Votul fiecărui om contează”, a declarat Ludmila Guțu.

Toate cele 150 de secții de vot din străinătate vor fi deschise între orele 7:00 - 21:00 (ora locală din fiecare stat).

Cetățenii Republicii Moldova aflați în străinătate pot urmări pe paginile oficiale web și Facebook a ambasadelor informații despre condițiile sanitare pe care urmează să le respecte și alte actualizări importante în ziua votului.

Lista cu paginile web și Facebook a tuturor ambasadelor poate fi accesată aici: bit.ly/36ivlGH

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va actualiza informațiile privind situația curentă a tuturor celor 150 de secții de votare constituite în străinătate.

Informația poate fi consultată accesând linkul: bit.ly/3ywR7mh

Adresele secțiilor de votare din străinătate sunt “la un click distanță”, inclusiv conțin ghidaj de navigație folosind platforma Google Maps: află care sunt cele mai apropiate secții în funcție de locul unde sunteți pe site-ul https://diaspora.cec.md/ al Comisiei Electorale Centrale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: