image
Sursa foto: Reuters

Ducesa de Cambridge a participat la amenajarea unei grădini la un centru de îngrijire paliativă pentru copii

Kate, ducesa de Cambridge, a participat săptămâna trecută la amenajarea unei grădini în cadrul unei eveniment caritabil dedicat familiilor copiilor dintr-un centru de îngrijire paliativă, pentru a sprijini această muncă ''uimitoare'', devenită şi mai dificilă din cauza pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

Ducesa de Cambridge s-a folosit deseori de atribuţiile publice conferite de rolul de soţie a prinţului William, al doilea în linia succesiunii la tronul britanic, pentru a aduce în centrul atenţiei publice probleme care afectează copiii şi familiile.

Vizita pe care a făcut-o la The Nook, un centru aflat în estul Angliei, face parte dintr-o iniţiativă mai amplă, organizată de asociaţia caritabilă Together for Short Lives, în scopul strângerii de fonduri pentru cele 54 de centre de îngrijire paliativă dedicate copiilor din Marea Britanie.

„Aş dori să mulţumesc personalului minunat pentru toată munca pe care o depune în centrele pentru copii de pe teritoriul Regatului Unit'', a declarat Kate, citată într-un comunicat dat publicităţii de Palatul Kensington.

„Grija şi educaţia pe care le oferiţi copiilor şi familiilor aflate în situaţii inimaginabile sunt pur şi simplu inspiraţionale'', a adăugat ducesa.

Kate, care a vizitat joi centrul The Nook, patronează East Anglia's Children's Hospices (EACH), organizaţia în administrarea căreia se află acesta.

Aceste centre oferă îngrijire copiilor care suferă de afecţiuni care le pun viaţa în pericol, acordându-le asistenţă medicală de specialitate, vacanţe pe perioade scurte, activităţi, terapii, consiliere şi alte servicii.

Centrele de îngrijire au fost nevoite să-şi adapteze serviciile pentru a putea oferi asistenţă familiilor prin telefon şi online pe perioada izolării la domiciliu din cauza noului coronavirus.

Kate a adus un omagiu familiilor care au în îngrijire copii cu afecţiuni cronice. ''Ştiu că este mai dificil în prezent, aşa că gândurile mele sunt alături de voi'', a adăugat ea.

Citeşte mai mult despre

comentarii: